Διακεκομμένη συνουσία

Η διακεκομμένη συνουσία, όταν δηλαδή το πέος αποσύρεται από τον κόλπο πριν την εκσπερμάτωση δεν είναι αξιόπιστη μέθοδος.

Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μην αποσυρθεί ο άνδρας έγκαιρα. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο άνδρας εκκρίνει σπερματικό υγρό πριν εκσπερματώσει, το οποίο περιέχει σπερματοζωάρια.    Τα ζευγάρια που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο έχουν σεξουαλική επαφή μέχρι τη στιγμή της εκσπερμάτισης, κατά την οποία το πέος πρέπει να βγει από τον κόλπο και η εκσπερμάτιση να γίνει μακριά από τα γυναικεία γεννητικά όργανα.

Βασικά μειονεκτήματα της μεθόδου είναι η έλλειψη ολοκληρωμένης σεξουαλικής ικανοποίησης, εξαιτίας της πρόωρης εξόδου του πέους και η χαμηλή αναποτελεσματικότητα. Η αποτυχία της οφείλεται κυρίως στην πρόωρη εκσπερμάτιση μέσα στον κόλπο και η επανάληψη συνουσίας σε μικρό χρόνο, χωρίς προηγούμενη τοπική καθαριότητα και ούρηση.

Σημείωση: Οι «φυσικές» μέθοδοι αντισύλληψης για αποφυγή εγκυμοσύνης είναι λιγότερο αποτελεσματικές από τις αντισυλληπτικές μεθόδους που αναφέρονται. Επίσης οι φυσικές μέθοδοι δεν προστατεύουν από τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ).  

Κλείστε το ραντεβού σας με ένα κλικ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!