Ατομική Τράπεζα Γάλακτος

Οδηγίες συντήρησης μητρικού γάλακτος

Ατομική τράπεζα γάλακτος

 

 

Θερμοκρασία περιβάλλοντος

 

                Ψυγείο

 

 Κατάψυξη

 

 Αποψυγμένο μητρικό γάλα

 

4 ώρες θερμοκρασία 19 έως 26 ⁰C.

 

2 μέρες σε θερμοκρασία 4 °Cή χαμηλότερα.

 

3 μήνες στους -18 °Cκαι 6 μήνες σε θερμοκρασία < -20 °C.

 

Στην συντήρηση του ψυγείου για 10 ώρες το πολύ. Μην επαναψύχετε.

 

  • Η τοποθέτηση του μητρικού γάλακτος στο ψυγείο ή στην κατάψυξη γίνεται στο πίσω μέρος, όπου η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη και όχι στην πόρτα.
  • Το ζεσταμένο μητρικό γάλα δεν μπορεί να ζεσταθεί ξανά γι’ αυτό σε περίπτωση που περισσέψει πετιέται.
  • Ανακινήστε ελαφρώς το μπουκάλι ή το σακουλάκι με το μητρικό γάλα για να αναμιχθεί το λίπος του μητρικού γάλακτος που έχει ξεχωρίσει.
  • Μπορείτε να ζεστάνετε το μητρικό γάλα κάτω από χλιαρό τρεχούμενο νερό ή σε “bainmarie”.
  • Μην γεμίζετε τα μπουκαλάκια ή τα σακουλάκια περισσότερο από τα ¾ της χωρητικότητας τους, γιατί όταν το γάλα παγώνει, διαστέλλεται.
  • Αναγράψτε την ημερομηνία άντλησης στα μπουκαλάκια ή στα σακουλάκια.
  • Μην αποψύχετε το παγωμένο μητρικό γάλα ή μην ζεσταίνετε σε φούρνου μικροκυμάτων ή σε κατσαρόλα με βραστό νερό.
  • Αποψύχετε το μητρικό γάλα στο ψυγείο και κατόπιν ζεσταίνετε όπως το γάλα που είναι στην συντήρηση.

Κλείστε το ραντεβού σας με ένα κλικ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!