Λαπαροσκοπική αντιμετώπιση ενδομητρίωσης

Η λαπαροσκοπική χειρουργική θεωρείται στις μέρες μας ως το άριστο πρότυπο φροντίδας για τη χειρουργική θεραπεία της ενδομητρίωσης. Ακόμη και εκτεταμένες ασθένειες που αφορούν το έντερο, την ουροδόχο κύστη και ακόμη και το διάφραγμα, μπορούν να θεραπευθούν με λαπαροσκόπηση.

Η λαπαροσκοπική θεραπεία της ενδομητρίωσης συνδέεται με την ικανότητα οπτικοποίησης ακόμη και των πιο μικρών ενδομητριακών προβλημάτων, σε σύγκριση με την ανοιχτή χειρουργική επέμβαση και την οπτική με «γυμνό μάτι». Αυτό συνδυάζεται με τα προφανή πλεονεκτήματα μιας σύντομης παραμονής στο νοσοκομείο και με ταχεία ανάρρωση.

Οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να δουν ανακούφιση ή βελτίωση των συμπτωμάτων πόνου που βιώνουν μετά τη χειρουργική επέμβαση. Επιπλέον, οι γυναίκες αυτές με υπογονιμότητα λόγω ενδομητρίωσης, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες μετά τη χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιείται από εξειδικευμένο χειρούργο. Για γυναίκες που είναι υπογόνιμες και/ ή έχουν πόνο, η χειρουργική επέμβαση προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα και ελαχιστοποιεί τις υποτροπές μέσα στον πρώτο χρόνο μετά τη χειρουργική επέμβαση και συνολικά για 5 χρόνια μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Κλείστε το ραντεβού σας με ένα κλικ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!