2η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Η εικόνα εδώ της ουράς του σπέρματος δείχνει πως βοηθά το σχήμα του στο σπέρμα να κολυμπά.

Το μωρό σας

Ελπίζετε ότι σύντομα θα ανακαλύψετε αν είστε έγκυος; Δεν θα ξέρετε σίγουρα για άλλη μία εβδομάδα γιατί τώρα διανύετε ακόμα την εβδομάδα πριν από την ωωρηξία. Αναφερόμαστε στην δεύτερη εβδομάδα γιατί οι ειδικοί μετρούν την εγκυμοσύνη από την πρώτη ημέρα της τελευταίας σας περιόδου. Εαν ο κύκλος σας είναι κανονικός, το πιο πιθανό είναι ότι θα έχετε ωωρηξία κάποια στιγμή μες την επόμενη εβδομάδα. Και με λίγο στρατηγικό προγραμματισμό με το σύντροφο σας, θα μπορούσε να είναι η εβδομάδα που θα συλλάβετε το μωρό σας!

Το σώμα σας

Σε προσμονή νέας ζωής κάθε μήνα, η μήτρα σας σχηματίζει μία λεπτή εσωτερική επένδυση , το ενδομήτριο για να δώσει τις καλύτερες προυποθέσεις για εμφύτευση του εμβρύου. Συγχρόνως, σε μία από τις δύο ωοθήκες, τα ωάρια ωριμάζουν μέσα σε θυλάκια. Μία από τις ωοθήκες σας θα ελευθερώσει το ωάριο που θα γονιμοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα και η σύλληψη είναι πιθανή.

Τα πρέπει και τα μη

Μην βγάζετε το πάθος από τις ερωτικές σας επαφές. Στατιστικά, οι πιθανότητες να συλλάβετε είναι καλύτερες αν έχετε καθημερινά επαφή παρά κάθε δεύτερη ημέρα. Αλλά οι πιθανότητες δεν είναι πολύ μεγαλύτερες – 0,37 έναντι 0,33 – οπότε μην αισθάνεστε πιεσμένη για σεξουαλική επαφή καθημερινά.

Υγεία

Εσείς και ο σύντροφος σας βασίζεστε σε βοτανοθεραπείες για να αντιμετωπίζετε καθημερινές ασθένειες; Ισως είναι ώρα να σταματήσετε αφού έχει αποδειχθεί ότι ορισμένα βότανα βλάπτουν το αντρικό σπέρμα.

Από μητέρα σε μητέρα

Προσπαθείτε να συλλάβετε; Μελέτες δείχνουν ότι μειώνοντας το στρες μπορεί να αυξήσει τη γονιμότητα σας. «Κάθε πρωί σηκώνομαι μία ώρα πριν την οικογένεια μου, πίνω τον καφέ μου και διαβάζω την εφημερίδα μου ώστε να χαρώ την αγαπημένη μου ασχολία και να λύσω το σταυρόλεξο μου με ηρεμία». – Κατερίνα Τσακοπούλου, Λαμία

Ψώνια

Αγοράστε ένα τεστ ωορηξίας. Το τεστ αυτό ανιχνεύει την αύξηση των επιπέδων της ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH) στα ούρα. Η αύξηση αυτή της LH προηγείται και ενεργοποιεί τη διαδικασία της ωορρηξίας εντός 24 έως 48 ωρών. Μετά την ωορρηξία, το ωάριο παραμένει βιώσιμο για 24 ώρες. Καθώς η ωορρηξία λαμβάνει χώρα μόνο μια φορά το μήνα και το ωάριο ζει μόνο για 24 ώρες, ο ακριβής προσδιορισμός της περιόδου αυτής είναι ιδιαίτερα χρήσιμος.

Ασκηση

Επειδή η προσπάθεια για εγκυμοσύνη μπορεί να είναι αγχωτική και όπως αναφέραμε το στρες δεν βοηθά τη γονιμότητα σας, η άσκηση είναι ένας ωραίος τρόπος να χαλαρώσετε γι αυτό προτείνουμε να δοκιμάσετε 30 λεπτά, τέσσερις με πέντε φορές την εβδομάδα ότι είδους άσκηση σας ταιριάζει καλύτερα.

Σχέσεις

Επενδύστε στην ‘τράπεζα’ της σχέσης σας με το να κάνετε μικρές χάρες στον σύντροφο σας χωρίς να σας το ζητήσει. Τον πρώτο χρόνο μετά από την άφιξη ενός μωρού η σχέση δοκιμάζεται γι αυτό με το να φροντίσετε τη σχέση σας τώρα, προετοιμάζετε το έδαφος για πιθανές δοκιμασίες αργότερα.

Αδέρφια

Εαν προσπαθείτε για δεύτερο παιδί, προετοιμαστείτε με πιο ήρεμη διάθεση από το πρώτο σας παιδί. Τα παιδιά που έρχονται δεύτερα έχουν την πολυτέλεια πιο χαλαρών γονέων. Η ήρεμη συμπεριφορά σας τείνει να μεταφέρεται στο δεύτερο παιδί, που τυπικά θα αναρώνει από δυσκολίες πιο εύκολα από το πρωτότοκο και θα είναι πιο παιχνιδιάρικο και δημιουργικό.

Δίδυμα

Υπάχει πιθανότητα να έχετε δίδυμα; Πολλές γυναίκες που περιμένουν να κάνουν παιδί μετά τα 35 έχουν περισσότερες πιθανότητες να συλλάβουν δίδυμα!

Κλείστε το ραντεβού σας με ένα κλικ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!